FINAL CUT PRO X

Forenklede processer
Revolutionerende nytænkning af Apples redigeringssoftware sænker prisen, forenkler tunge processer og sætter kreativiteten i centrum i den nyeste Final Cut udgave Pro X.

Final Cut Pro, Apples redigeringssoftware, revolutionerede i slutningen af 1990‘erne filmbranchen ved, at levere en professionel redigeringsløsning til en brøkdel af de dengang eksisterende priser. Med Apples Mac computere, udstyret med firewire, blev det muligt at redigere Digital Video (DV) i ‘broadcast quality’ (standarden for tv-udsendelser) uden, at man skulle investere i dyre video- og lydkort og speciale harddisks mm.

Mange nye unge film- og tv-producenter så mulighederne i dette værktøj, der kunne reducere budgetterne i en sådan grad, at det nu blev muligt at gennemføre projekter, der ellers ville ligge udenfor rækkevidde. En lang række nye produktioner fulgte. Bl.a. blev flere af 90‘ernes dogme film produceret på DV. Tv-stationerne fulgte trop og begyndte at udnytte de små kameraer og billige redigeringsmuligheder.

Med tiden udviklede Apple Final Cut Pro til Final Cut Studio. En software pakke inklusiv specialprogrammer til blandt andet lydefterarbejde, color correction og dvd produktion. Med den enkle integration af disse specialværktøjer i Final Cut Studio slog Apple sig for alvor fast i redigeringsbranchen. Mange reklamefilmsproducenter og filmklippere på store Hollywood Blockbusters valgte at bruge Final Cut Studio på grund af programmets unikke workflow. Samtidig begyndte andre software producenter, som Adobe, at producere integrerede software pakker.

De senere år har udviklingen af HD teknologi præget film- og videobranchen. Det stiller nye krav til redigerings- og ikke i mindst lageringsmuligheder. De små flashkort der bliver anvendt i de fleste kameraer, kræver at optagelserne komprimeres hårdt, så de ikke fylder for meget. I en redigeringsfase er hårdt komprimerede optagelser ikke optimale at arbejde med. Derfor skal materialet omkodes, før man begynder at redigere. Samtidig kræver de efterhånden utallige former for komprimering hver sit eget workflow og har gjort redigeringsprocessen sværere og sværere at gennemskue for de mange nye HD formatter på markedet.

Time for a make over
Final Cut Pro er løbende blevet opdateret og programmet, som var kompliceret nok at lære at arbejde i fra starten, blev absolut ikke nemmere.

Med Apples kendte brugervenlighed i tankerne har et fuldt redesignet program nu resulteret i revolutionerende nytænkning af redigerings software. Studio pakken er blevet samlet i kun 3 programmer, og kan endnu mere end tidligere. Tunge belastende processer som rendering, transcodering, eksportering og flytning af media forgår nu i baggrunden, mens du kan koncentrere dig om hvad der er vigtig – nemlig redigeringen.

Det der gør Final Cut Pro X til en revolutionerende nyhed er programmets nye gennemtænkte interface. Redigerings processen er blevet meget mere intuitivt, og derfor væsentligt lettere at lære at arbejde med. Final Cut Pro X er et program man kan vokse med, mens man lærer. Som begynder kan man skabe et færdig produkt fra dag et, og en erfaren klipper vil opleve, at Final Cut Pro X skaber overskud til den kreative proces, det grundlæggende handler om.

Samtidig gør et stærkt reduceret prisniveau, hvor du nu kan erhverve dig en fuld software pakke for små kr. 2.500 inkl. moms (i modsætning til tidligere over kr. 10.000), det muligt for de fleste at investere i Final Cut Pro X og arbejde som de professionelle i dette fremragende program.

Web Video Academy
Som kursus udbyder har vi på Web Video Academy i mange tilfælde anbefalet vores kunder de mindre og nemmere programmer, som Imovie og Idvd, for, at komme lettere i gang med redigering. Det er slut nu! Nu kan alle med interesse i redigering, med fordel, umiddelbart kaste sig ud i Final Cut Pro X.

Man vil bla. opleve at redigering er blevet brudt ned i enkelte elementer, hvor man hele tiden har nemt og fuldt overblik over processen. Det er derfor at vi fra oktober 2011 udvider vores kursuspakke med korte introduktions kurser til Final Cut Pro X. Der vil også være længere kurser, der går mere i dybden og man kan naturligvis stadig blive certificeret, hvis man vælger at tage Apples eksamen som afslutning på et kursus.

Udover Final Cut Pro X tilbyder vi stadig en lang række kurser i Final Cut Pro 7.

 

 

 

Posted in Diverse | Leave a comment

Video med Iphone – 7 enkle tips til video blogging

Kan man lave video til sin blog, sit website, sin Youtube kanal eller sin Facebook side udelukkende ved at bruge Iphone? Spørgsmålet opstod ved en snak vi havde om den mest enkle måde at producere sin video på. Svaret viste sig at være ja! Med et par ret cool gadgets, lidt omtanke og en Iphone, kan man faktisk producere en professionelt udseende video. Du kan skyde, redigere og uploade uden andet end din telefon. Hvordan?? Det får du at vide her.

1. Tænk på lyden, lyset og baggrunden                                                          

Hvis du laver en hygge video fra din tur til Møns Klint, har du selvfølgelig svært ved selv at bestemme baggrund og lys. Men laver du en video, hvor du vil kommunikere et bestemt budskab, så sørg for at din baggrund er enkel og ensfarvet – indendørs f.eks en væg eller et gardin. Udendørs en mur, en busk, lidt træer, en græsplæne. Ingen action, der fjerner opmærksomheden fra det væsentlige. Husk at lyset skal komme forfra eller skråt fra siden – aldrig bagfra.

Hvis du klikker på forskellige områder på skærmen, når du optager, vil Iphone autofokusere og skabe hvidbalance i optagelsen. På den måde kan du skabe ændring af lyset.

Brandos mini Iphone mikrofon er retningsbestemt og justerbar og forøger din lyd med op til 25db. Mikrofonen forøger AL lyd, så du skal tænke over baggrundsstøj. Find den f.eks på Thinkgeek.

2. Længden gør forskellen                                                                                

Eller “kort og godt”. Din video skal ikke være længere end 2-3 min., hvis du vil holde opmærksomheden. Online har vi en tendens til at ville klikke hurtigt videre. På 2-3 min. har du rigeligt tid den korte indledning – hvad er budskabet. Derefter budskabet. Og til slut afrundingen. Mere behøver du ikke. Og mere ser vi sjældent. Hvor lang tid blive du selv hængende på en web video?

3. Large er glimrende når du uploader

Du kan redigere i Imovie til Iphone. Den udgave finder du i Appstore. Og du kan uploade med f.eks. Posterous. Posterous er den lille funky app, der gør dig i stand til at uploade tekst, foto og video direkte fra din Iphone til lige nøjagtig hvor du vil have dit content hen. Men den har en upload limit på 100mb. Så glem HD – large er fint.

4. Husk 16:9

Iphone optager automatisk i 16:9 formatet. Men husk at dobbeltklikke på skærmen når du starter din optagelse – så du får det sorte “banner” i top og bund – ellers får du problemer med dine billedudsnit.

5. Rystede billeder

Ikke mere. Velkommen til SmotheeCAm. Et håndholdt steadycam til din Iphone. Farvel rystede optagelser og tro os…Det vil rigtig mange blive rigtig glade for.

6. Fyr den af

Et af de bedste råd! Skyd løs, fyr den af, optag optag optag. De bedste optagelser kommer altid før eller efter, emnet tror kameraet er slukket. Lad roligt kameraet køre. Selv de mest fotogene af os, blive en smule på vagt når vi hører “værsgo”. Gør det, men husk at få lov til også at bruge de “nåhh, men kameraet kørte” optagelser.

7. Gem lidt plads

Hvis du bruger Imovie til Iphone, så sørg for at inkluder lidt “døde” optagelser før og efter hver optagelse. Uvist af hvilken grund lader det til at Imovie trimmer optagelser med et par milisekunder. Har du ikke gemt lidt plads før og efter, er muligheden nærliggende, at du kommer til at fortryde.

Alt for denne gang. Håber det gav lidt input.


 

Posted in Diverse | Tagged , | Leave a comment

iLife 11 redigering på automatpilot…

Den 20 Oktober presenterede Steve Jobs det længe ventede iLife 11.
Rygterne om det myseriske nye program, der skulle erstatte iDVD viste sig at være falske.
Til gengæld blev iMovie udvidet med en mærklig new feature.

IMovie’s nye trailertemplates kan bruges til at lave simple trailere med.
Efter man har valgt et look, kan man lægge sine råoptagelser i en slags container, og så laver iMovie resten for dig. De forskellige templates er også udstyret med musik fra selveste The London Philharmonics, så der kommer ikke til at være et øje tørt.
Bortset fra dine unikke optagelser og tekster vil din trailer desværre være identisk med
tusindvis af film fra andre brugere af iMovie.

Apple indikerer med deres templateløsning at iMovie er et amatørprogram, men det er efter min mening ikke helt på sin plads. Jeg ser mere iMovie som en brugervenlig værktøj til dem der vil redigere film, men ikke har tid eller lyst til at sætte sig ind i det mere teknisk krævende program Final Cut.

iMovie i kombination med iWorks er et værktøj, der lever op til proffessionel kvalitet med et minmalt indlæringsniveau.

Posted in Medier, Redigering | Leave a comment
Side 1 af 212